Jurnalultau.ro

Caută
Close this search box.

Washington DC, primul pe listă pentru distrugere în caz de război nuclear, potrivit unor documente declasificate

Documentele secrete recent dezvăluite stabilesc care oraș va fi primul care va fi șters de pe fața pământului în cazul unui război nuclear.

General Nuclear War (Război nuclear general), documente recent declasificate, care au fost strict secrete de guvernul american, arată că Washington DC ar putea fi primul oraș care va fi anihilat, potrivit dailystar.co.uk.

Aceste documente sugerează că regiunea ar putea fi lovită de un „atac surpriză” care implică o bombă termonucleară de un megaton, a relatat pentru prima dată The Mail on Sunday.

„Acest atac „fulgerător” ar veni fără niciun avertisment prealabil și „este ceea ce toată lumea din Washington DC se teme cel mai mult”, potrivit lui Andrew Weber, fost secretar adjunct al apărării pentru programele de apărare nucleară, chimică și biologică.

O astfel de bombă ar declanșa o explozie care ar putea atinge 100 de milioane de grade Celsius în miezul său – de cinci ori mai fierbinte decât centrul Soarelui. Căldura intensă și viteza exploziei ar face ca „betonul să se rupă, metalul să se lichefieze sau să se vaporizeze, piatra să se fractureze, iar indivizii să ardă instantaneu în carbon”, potrivit The Sun.

Unii experți au sugerat că cei vaporizați în explozia inițială ar fi „norocoși”, în comparație cu cei care ar supraviețui inițial precipitațiilor. Fostul director al Agenției Federale pentru Managementul Situațiilor de Urgență, Craig Fugate, a declarat pentru The Mail on Sunday că singura speranță a supraviețuitorilor este „auto-supraviețuirea”.

„Trebuie să trecem peste blocajul mental care spune că este prea groaznic să ne gândim la asta”, a spus el într-un interviu anterior. „Trebuie să fim pregătiți să facem față și să-i ajutăm pe oameni să învețe cum să se protejeze cel mai bine.”

Această dezvăluire vine în contextul în care tensiunile din Orientul Mijlociu cresc din cauza conflictului actual dintre Israel și Palestina și a implicării recente a Iranului care, potrivit directorului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, se află la doar câteva săptămâni distanță de a avea suficient uraniu îmbogățit pentru a crea o bombă atomică.

De asemenea, președintele rus Vladimir Putin a avertizat recent că armele sale nucleare există „pentru a le folosi”, la doi ani de la invazia sa în Ucraina.

Vorbind la televiziunea națională rusă, el a declarat că țara sa este pregătită pentru războiul nuclear – atât din punct de vedere tehnic, cât și militar – și că sunt pregătiți să folosească arme de distrugere în masă.

Te-ar putea interesa

Distribuie articolul

This Is an Ad Place Holder

You Can Place Your Ad Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do
eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua.