Jurnalultau.ro

Caută
Close this search box.

Timișoara va avea un adăpost public pentru patrupez! Urmează licitația

Consiliul Local Timișoara a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru adăpostul public destinat câinilor fără stăpân.

În viitor, câinii fără stăpân din Timișoara vor avea parte de condiții mai bune. Marți, Consiliul Local Timișoara a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru înființarea unui adăpost public.

Am aprobat în Consiliul Local cea mai importantă etapă pentru a avea în sfârșit, un adăpost decent pentru câinii fără stăpân din Timișoara. Va fi primul adăpost al orașului pe care îl vom controla 100% și nu vom mai fi la mâna unui operator privat. Urmează acum licitația pentru proiect și lucrările de execuție. Vreau să le mulțumesc consilierilor locali, Rodica Militaru și Răzvan Negrișanu și voluntarilor care au lucrat pentru acest proiect și l-au pus la dispoziția orașului în mod gratuit”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Adăpostul urmează să fie amenajat în zona Freidorf, pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați. Terenul este proprietatea Municipiului Timișoara și se află în apropierea pistei de biciclete Timișoara – Serbia.

Proiectul va intra acum în următoarele etape. Primăria va elabora documentația tehnică, va autoriza construcția și va porni licitația în vederea execuției. Planul Urbanistic Zonal va avea valabilitate de trei ani, perioadă în care pot fi demarate investiţiile prevăzute în documentaţie”, a informat Primăria Timișoara.

Adăpostul va avea o capacitate maximă de până la 600 de câini. Aici, câinii fără stăpân vor avea parte de îngrijire adecvată, tratament medical cu echipamente moderne și condiții civilizate de găzduire până la adopție.

În cadrul adăpostului vor fi amenajate spații pentru cabinete și tratamente medicale veterinare, pentru hrănirea și îngrijirea animalelor, săli de operație, zone de carantină, bucătărie, depozitare alimente, grupuri sanitare, vestiare, morgă și incinerator. De asemenea, vor fi amenajate căi de acces auto și pietonale precum și parcări. Pe minim 20% din din totalul suprafeței, vor fi amenajate spații verzi.

Te-ar putea interesa

Distribuie articolul

This Is an Ad Place Holder

You Can Place Your Ad Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do
eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua.