Jurnalultau.ro

Caută
Close this search box.

Programul și cerințele pentru traversarea noii frontiere dintre Timiș și Ungaria

Un nou punct de trecere a frontierei între Timiș și Ungaria va opera zilnic timp de 12 ore. Situat între localitățile Beba Veche din România și Kübekháza din Ungaria, acest punct va permite trecerea transportului de persoane și mărfuri cu o limită de greutate de 3,5 tone.

Proiectul pentru deschiderea acestui punct internațional de trecere a frontierei de stat a fost publicat de către Ministerul Transporturilor. Potrivit programului propus, acest punct va funcționa zilnic între orele 08:00 și 20:00 (ora României), respectiv între orele 07:00 și 19:00 (ora Ungariei).

Conform informațiilor din proiect, punctul de trecere a frontierei Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) va fi amplasat în localitatea Beba Veche din județul Timiș și va deservi atât traficul internațional de persoane, cât și traficul internațional de mărfuri, cu o limită de greutate totală de 3,5 tone.

În cazul în care se vor realiza îmbunătățiri tehnice și de infrastructură necesare, autoritățile române și ungare ar putea conveni să prelungească programul de lucru al punctului de trecere și să permită utilizarea acestuia pentru traficul internațional de mărfuri, cu o limită de greutate totală de 7,5 tone.

Controlul traficului de persoane, inclusiv al celor implicați în traficul internațional de mărfuri, va fi efectuat pe teritoriul României, într-o locație comună. În acest scop, se va înființa un punct de control al traficului de frontieră de către autoritățile ungare, în apropierea localității Beba Veche.

Conform proiectului, punctul de trecere a frontierei va fi pus în funcțiune după finalizarea infrastructurii necesare, asigurarea personalului și a resurselor esențiale pentru desfășurarea eficientă a controlului de frontieră, în conformitate cu normele și standardele în vigoare.

Pentru a amenaja punctul de frontieră Beba Veche – Kübekháza și căile de acces asociate, autoritățile române trebuie să preia un segment din drumul județean DJ 682 de la Consiliul Județean Timiș.

Te-ar putea interesa

Distribuie articolul

This Is an Ad Place Holder

You Can Place Your Ad Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do
eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua.