Jurnalultau.ro

Caută
Close this search box.

Primăria Băile Herculane Participă la Adunarea Orașelor Termale Istorice din Europa la Budapesta

Administrația orașului Băile Herculane este prezentă la cea de-a doua Adunare Generală a Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa (EHTTA), care are loc la Budapesta până pe 2 decembrie. Evenimentul marchează importanța participării orașului în această rețea prestigioasă, după ce a devenit membru oficial în ianuarie 2023.

Cu această ocazie, a avut loc și alegerea președintelui EHTTA, funcție câștigată de Riccardo Mortandello, primarul orașului italian Montegrotto Therme, oraș înfrățit cu Băile Herculane. Reprezentanții administrației locale au transmis felicitări noului președinte și și-au exprimat speranța că îl vor găzdui curând la Băile Herculane, mai ales în contextul în care stațiunea va organiza Adunarea Generală a asociației în primăvara anului 2025.

Asociația Orașelor Termale Istorice din Europa, fondată în 2009 la Bruxelles, este un conglomerat de orașe-stațiune care se dedică protejării și promovării patrimoniului cultural și termal european. Inițiativa a început ca un proiect de cooperare, „Thermae Europae”, sub Programul Cultura 2000, și a evoluat într-o rețea permanentă care acum include 37 de orașe-stațiune și 11 asociații din 18 țări.

Prin participarea activă în EHTTA, Băile Herculane își propune să contribuie la conservarea și valorificarea moștenirii culturale și termale a Europei, consolidând în același timp propria poziție pe harta turismului balnear european.

Te-ar putea interesa

Distribuie articolul

This Is an Ad Place Holder

You Can Place Your Ad Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do
eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua.