Jurnalultau.ro

Caută
Close this search box.

Muzeul Luvru ia în considerare o cameră dedicată pentru celebrul tablou al Mona Lisei

Noua cameră ar oferi o experiență mai bună miilor de vizitatori zilnici, spune președintele muzeului.

Președintele Muzeului Luvru, Laurence des Cars, a anunțat că Mona Lisa, cel mai faimos portret din lume, ar putea primi propria cameră în Luvru.

O astfel de mutare ar îmbunătăți experiența vizitatorilor, mulți dintre ei vizitând Luvrul special pentru a vedea celebrul tablou, a declarat des Cars pentru postul de televiziune France Inter, conform theguardian.com.

Ea a declarat: „Este întotdeauna frustrant atunci când nu le oferi vizitatorilor cea mai bună primire posibilă, iar acest lucru este valabil și pentru Mona Lisa. Cred că este necesară o soluție mai bună în zilele noastre”, adăugând că Luvrul discută cu Ministerul Culturii despre posibile soluții.

Luvrul, cel mai popular muzeu din lume, a înregistrat aproape 9 milioane de vizitatori în 2023.

Des Cars a menționat că 80% dintre aceștia – aproximativ 20.000 de persoane pe zi – se confruntă cu mulțimea pentru a vedea zâmbetul enigmatic al Giocondei, făcând adesea selfie-uri în fața tabloului.

Mona Lisa este expusă în Salle des États (sala de stat) de la Luvru, cea mai mare din muzeu, într-o vitrină de protecție, dar capodopera lui Leonardo da Vinci nu este singură acolo.

Ea este însoțită de lucrări ale unor maeștri venețieni din secolul al XVI-lea, iar în cealaltă parte a sălii se află cel mai mare tablou din Luvru, Nunta din Cana de Paolo Veronese.

În luna ianuarie, Mona Lisa a fost ținta a doi protestatari ecologiști, care au aruncat cu supă în portret, cerând „hrană sănătoasă și durabilă”. Tabloul, care se afla în spatele unui geam antiglonț, nu a fost deteriorat.

Te-ar putea interesa

Distribuie articolul

This Is an Ad Place Holder

You Can Place Your Ad Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do
eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua.