Jurnalultau.ro

Caută
Close this search box.

Modernizare Educațională în Băuțar: Școlile se Dotează cu Tehnologie Avansată

Primăria Băuțar a inițiat un proiect ambițios pentru modernizarea infrastructurii educaționale, prin dotarea unităților de învățământ din comună cu echipamente IT de ultimă generație. Valoarea totală a investiției se ridică la 307.063 de lei și este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, parte din fondurile europene destinate dezvoltării și adaptării educației la cerințele digitale actuale.

Proiectul vizează echiparea a 13 săli de clasă cu tehnologie avansată: trei săli pentru preșcolari, șase pentru învățământul primar și patru pentru ciclul gimnazial. Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără table interactive, sisteme audio, imprimante, camere video pentru videoconferințe, videoproiectoare, pachete software și diverse sisteme informatice.

„Prin acest proiect ne propunem să continuăm dezvoltarea infrastructurii educaționale începută în anii anteriori și să introducem metode moderne de predare, care să utilizeze potențialul tehnologiei digitale pentru a îmbunătăți calitatea educației”, se menționează în caietul de sarcini.

Licitația pentru achiziția echipamentelor este în desfășurare, iar firmele interesate pot depune oferte până pe 9 mai. Compania care va câștiga contractul va fi responsabilă nu doar pentru livrarea și instalarea echipamentelor, ci și pentru instruirea cadrelor didactice în vederea utilizării și întreținerii acestora. Această inițiativă marchează un pas important în transformarea digitală a educației în Băuțar, pregătind tinerii pentru provocările viitorului.

Te-ar putea interesa

Distribuie articolul

This Is an Ad Place Holder

You Can Place Your Ad Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do
eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua.