Jurnalultau.ro

Caută
Close this search box.

Guvernul Republicii Moldova a reacționat ferm în urma participării unor figuri politice moldovenești la parada organizată de Rusia.

Guvernul Republicii Moldova a reacționat ferm în urma participării unor figuri politice moldovenești la parada organizată de Rusia, exprimând clar dezaprobarea față de acțiunile lor. Consilierul pe comunicare, Daniel Vodă, a criticat prezența lui Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul la evenimentul din Moscova, subliniind că aceștia au ales să susțină acțiuni care glorifică războiul, în loc să se alăture moldovenilor care celebrează pacea și libertatea.

„În timp ce la Chișinău, în Piața Marii Adunări Naționale, mii de moldoveni celebrau valorile europene, libertatea și pacea, acești trei indivizi au preferat să fie alături de Kremlin, elogiind războiul”, a declarat Vodă. Criticile se extind și la comportamentul bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, care a afirmat că a reprezentat Moldova la parada din capitala Rusiei. Guvernul moldovean respinge aceste afirmații, subliniind că Guțul nu deține nicio funcție executivă la nivel național și că prezența ei la Kremlin nu reflectă poziția oficială a Moldovei.

Evenimentele recente accentuează tensiunile din interiorul Moldovei, unde anumite figuri politice explorează și susțin relații mai strânse cu Rusia, în contrast cu direcția pro-europeană oficială a guvernului. Această divergență de viziuni amenință coeziunea internă a țării și eforturile de integrare europeană, într-un moment când regiunea este marcată de instabilitate și conflicte.

Te-ar putea interesa

Distribuie articolul

This Is an Ad Place Holder

You Can Place Your Ad Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do
eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua.