Jurnalultau.ro

Caută
Close this search box.

Consiliul Județean Caraș-Severin Confruntat cu Austeritatea: 70 de Concedieri Anunțate

Consiliul Județean Caraș-Severin se pregătește să implementeze măsuri de austeritate severe, incluzând concedierea a 70 de angajați și eliminarea a 35 de posturi neocupate. Aceste decizii vin în urma unei ordonanțe guvernamentale care impune reducerea cheltuielilor.

Președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, a explicat măsurile necesare pentru conformare: „Pentru a respecta ordonanța de austeritate, trebuie să reducem cu 105 posturi. Vom începe cu cele 35 de posturi care sunt deja neocupate, ceea ce va fi relativ simplu. Însă, trebuie să desființăm și posturi ocupate, și să comasăm unele instituții culturale cum ar fi muzeele, în timp ce biblioteca și teatrul au un termen mai flexibil de conformare.”

Pe lângă reducerea numărului de angajați, președintele CJ a anunțat și suspendarea unor investiții planificate, cum ar fi construcția unui pod metalic în apropiere de localitatea Constantin Daicoviciu, din cauza blocajului financiar: „Nu mai putem să demarăm noi lucrări acum, nici să încheiem contracte pentru investițiile pe care le aveam în plan. Ne afectează profund această ordonanță; în mod obișnuit, primeam fonduri suplimentare în septembrie, dar anul acesta situația s-a schimbat dramatic.”

Aceste măsuri subliniază presiunea financiară asupra administrațiilor locale și impactul considerabil al politicilor de austeritate asupra serviciilor publice și dezvoltării regionale.

Te-ar putea interesa

Distribuie articolul

This Is an Ad Place Holder

You Can Place Your Ad Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do
eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua.