Jurnalultau.ro

Caută
Close this search box.

Bozovici se Orientază spre Energie Verde cu un Nou Parc Fotovoltaic

În contextul unei creșteri a interesului autorităților locale din Caraș-Severin pentru energia regenerabilă, primarul Adrian Stoicu din Bozovici este unul dintre liderii acestui efort. Administrația sa a inițiat demersuri pentru construirea unui parc fotovoltaic la intrarea în localitate, o mișcare strategică către independența energetică.

Primăria Bozovici a depus recent un proiect la Ministerul Energiei, cu scopul de a atrage finanțarea necesară pentru acest parc care promite să fie o sursă majoră de energie curată. Primarul Stoicu a explicat că instalația fotovoltaică, cu o putere instalată de 200 KW, ar acoperi integral nevoile energetice ale instituțiilor publice locale – școli, grădinițe, cămine culturale – și ar susține iluminatul public.

„Având acest parc, am economisi aproximativ 400.000 de lei anual din bugetul local destinat energiei. Acești bani ar putea fi reinvestiți pentru a moderniza infrastructura energetică a comunei, inclusiv prin instalarea de pompe de căldură și eliminarea încălzirii tradiționale pe lemne”, a subliniat primarul.

Optimist cu privire la viitor, Stoicu anticipează un răspuns afirmativ și prompt de la Ministerul Energiei, fiind încrezător în șansele de finanțare ale proiectului. „Am furnizat toate detaliile necesare și așteptăm unda verde pentru a începe lucrările”, a adăugat el.

Această inițiativă vine în sprijinul obiectivelor naționale de sustenabilitate și ar putea servi drept model pentru alte comunități care caută soluții pentru o mai mare independență energetică.

Te-ar putea interesa

Distribuie articolul

This Is an Ad Place Holder

You Can Place Your Ad Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectet adipiscing elit,sed do
eiusm por incididunt ut labore et dolore magna aliqua.